Menü

Megkezdődött az eper kedvezményes árusítása

Ötszáz forintos kilónkénti egységáron tudja adni Hőgyész Nagyközség Önkormányzata a település lakóinak a friss és zamatos epret. A több mint egy hektáros területen 32 közfoglakoztatott gondozza az ültetvényt. Botta György polgármester elmondta, fontosnak tartja, hogy a közmunkások olyan értékteremtő feladatot végeznek, melynek eredményeként nem csak ő, hanem a nagyközség lakói is büszkék lehetnek a munkájukra.

Idén is folytatódik az Önkormányzat eper programja. A több mint egy hektáron elültetett három eperfajta szép termést ígér. A mezőgazdasági képzésben is részesülő 32 közfoglakkoztatott által gondozott eperültetvényről leszüretelt zamatos gyümölcsöket a kereskedelmi ár majdnem feléért vásárolhatják meg a hőgyésziek. Botta György polgármester a szüret megkezdésekor elmondta, hogy büszke a sikeres mezőgazdasági programra és a jól dolgozó közmunkásokra.

A polgármester kiemelte, hogy a közmunkások 1,7 hektár területű homoktövis ültetvény kapálását, a tövek tányérozását és fa aprítékkal történő feltöltését, valamint a tavaszi rügyfakadás előtti öntözést is elvégezték.

A homoktövis ültetvényen BIO gazdálkodást kíván kialakítani az Önkormányzat, melynek érdekében a minősítéshez szükséges technológiát alkalmazzák. 2013 decemberében megtörtént a felügyeleti szerv első éves ültetvény ellenőrzése. Tavasszal pedig a hozzá kapcsolódó dokumentációkat, művelési naplókat ellenőrizték, ahol a szakemberek mindent megfelelőnek találtak.
Kedvezményes burgonyát is biztosít az Önkormányzat a település lakóinak. Az idén összesen 1 hektár területen ültettek burgonyát szintén a közmunkások segítségével.