Menü Bezárás

Hőgyészi Rendőrőrs

A Hőgyészi Rendőrőrs jelenlegi épületét 1993. február 5-én adták át ünnepélyes keretek között.
Az átadáson részt vett Pál Imre polgármester, Dr Berta Attila r. ezredes (akkori volt megyei rendőrfőkapitány), továbbá Dr. Boros Péter volt belügyminiszter úr is. Akkori megnevezése szerint: „Körzeti feladatkörű Hőgyészi Rendőrőrs” első őrsparancsnoka Lipovszky József r. őrnagy volt.
Ezekben az időkben az épület 3 szintje volt napi használatban a rendőri munkát segítve, ami napjainkra sajnos 1 szintre csökkent. A területi csökkenés mellett a leszűkült épületrész felújításával is járt 2009-ben Ignácz Attila r. alezredes – jelenlegi őrsparancsnok vezetése alatt.
A rendőrőrs osztály jogállással működik.

Az épület főbejárata a Kossuth Lajos térről nyílik, elektronikus biztonsági rendszere segíti a be- és kiléptetést. Megközelíthetősége a központi elhelyezkedése miatt egyszerű, gyors, intézmény-szomszédságában található a mentőállomás, orvosi ügyelet épületrész is.


A rendőrőrs vezetője, őrsparancsnoka: Ignácz Attila r. alezredes. Alárendeltségében a Hőgyész, Gyönk, Regöly, Szakály székhelyén működő körzeti megbízotti egységek, a helyben működő közrendvédelmi-, valamint nyomozói csoport működik. Az őrs illetékességi területéhez 15 környező település tartozik, melyekben a közrend és közbiztonság fenntartása állandó, gyakran embert próbáló feladat.
A rendőrőrs állománya lehetőségeihez mérten állandó rendőri jelenlétet biztosít a területen.

Elérhetősége a 74/588-005-ös telefonszámon, valamint személyesen munkanapokon 7:30-tól 16 óráig biztosított, ezen kívül a 112-es segélyhívószámon értesíthető az aktuálisan szolgálatban lévő rendőr.