Menü

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Hőgyészen

Pályázat száma:DDOP-3.1.3/G-14-2014-0039
Projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztése Hőgyészen
Igényelt támogatás 18.376.792,-Ft
Projekt összköltség: 18.376.792,-Ft


Uniós támogatásból valósult meg az egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok fejlesztése Hőgyészen 2015/10/30

Hőgyész Nagyközség Önkormányzata 2015 májusában 18.376.792,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a DDOP-3.1.3/G-14 – „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázati felhíváson, az Új Széchenyi Terv keretén belül. A beruházás keretében megvalósult az orvosi rendelő külső felújítása és orvosi eszközök beszerzése.

A projekt keretében megtörtént egyrészt az orvosi rendelő külső felújítása. A felújítás célja, hogy az épület külső homlokzatszigetelésével és a külső nyílászárók korszerű, nagy hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókra történő cseréjével az épület üzemeltetése az elérhető energia megtakarítás által gazdaságosabbá váljon. Továbbá a védőnői tanácsadó helyiség melletti iroda került felújításra, a szolgáltatást igénybevevőkkel történő elkülönített beszélgetés céljára. Másrészt a beruházás keretében új, korszerű orvosi eszközök cseréje és pótlása, informatikai eszközök beszerzése, valamint a rendelők bútorzatának cseréje is megtörtént. A fogorvosi rendelő részére műszerasztal, a védőnői szolgálat részére pedig magzati szívhang vizsgáló készülék, nőgyógyászati vizsgáló asztal, kisgyermekek hallását és látását vizsgáló készülékek, magasságmérő és vérnyomásmérő készülékek, csecsemőmérleg és még sok a mindennapi vizsgálatokhoz szükséges eszköz került beszerzésre. A felújítás és az eszközök beszerzése után így egy korszerű, a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő és védőnői szolgálat várja a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.

A beruházás részben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat finanszírozásából valósult meg.

További információ kérhető: Hőgyész Nagyközség Önkormányzata 7191 Hőgyész, Kossuth L. u. 1. Telefon: ++36 (74) 588-060

E-mail cím: polgarmester[kukac]hogyesz.hu

Támogató szervezet:

Nemzetgazdasági Minisztérium (1051 Budapest József nádor tér 2-4.)
Közreműködő szervezet:
KDDRFÜ Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (7621 Pécs Mária u.3.)