Menü

Sportcsarnok épül az iskolaudvarban

Győri Balázs, a Hőgyészi Sport Club Egyesület vezetője (bal oldalon) és Botta György polgármester a mintatervvel Fotó: Mártonfai

Az új hőgyészi sportcsarnok az általános iskola udvarán épül fel. A beruházás tervezett költsége 600 millió forint. Az építkezés várhatóan még az idén elkezdődik.

Ihárosi Ibolya
ibolya.iharosi@mediaworks.hu

HŐGYÉSZ A tervek szerint sportcsarnok épül Hőgyészen – a hírt Botta György polgármester is megerősítette lapunknak. Mint elmondta, már a 2010-es megválasztását követően célul tűzték ki egy új sportcsarnok építését a Hőgyészi Sport Club Egyesülettel és az őt támogató képviselőkkel közösen. Az önkormányzat jelentős megteremtette az építés műszaki feltételeit, módosította a rendezési tervet, és szakhatósági engedélyekkel rendelkező kiviteli tervet készíttetett.
A nagyközség vezetője hangsúlyozta, hogy az NB II-ben szereplő felnőtt férfi kézilabdázóik kimagasló teljesítményének, Győri Balázsnak, a sport klub vezetőjének sikeres szakköltségráfordítással mai egyeztetései, valamint az alapos műszaki előkészítésnek köszönhetően a Tolna Megyei Kézilabda Szövetség is támogatásra javasolta a programot. Az önkormányzatnak csak a telket és a közművek kiépítését kell biztosítani a 2018-2019-re tervezett építkezéshez.
Az elmúlt héten ismertették a végleges kiviteli terveket, és megkezdődött a telek állami tulajdonba adási eljárása. A kézilabda munkacsarnok az általános iskola udvarán épül fel. A beruházás tervezett költsége 600 millió forint. A sportcsarnok környezete ezzel együtt új útburkolatot kap, és negyven parkolóval bővül a település központi tere. – Jelentős lépésnek tartom, hogy az új létesítménynek köszönhetően az iskolások mindennapos testnevelési óráit a kor elvárásainak megfelelő környezetben tarthatják pedagógusaink – emelte ki Botta György.
Az építendő sportcsarnok kiváló helyszíne lesz az utánpótlás-nevelésnek, és méltó körülmények között edzhetnek, készülhetnek bajnoki- és kupamérkőzéseikre kézilabdázóink is. S ami még fontosabb, hogy a szabványos pályaméretű, 240 néző befogadására alkalmas lelátóval rendelkező épület megfelelő helyszíne lesz a hazai mérkőzéseknek, amelyeket eddig kénytelenek voltak Tamásiban játszani – tette hozzá a polgármester.
Botta György azt is hangsúlyozta, hogy az új épület Hőgyész közösségi életében is jelentős szerepet játszik majd, hiszen az iskola és a település rendezvényeit is ott tarthatják. – kézilabdázóink
Sajnos, mint minden jó kezdeményezésnek, ennek is vannak ellenzői, bírálói – reagált a község vezetője arra a felvetésre, hogy miként fogadják Hőgyészen a beruházást.
Szomorúan tapasztalom, hogy akadnak közöttük önkormányzati képviselők és pedagógusok is. Véleményem szerint a hangadók saját szakmai hozzá nem értésükről tesznek nyilvánosan tanúbizonyságot. Örülök viszont, hogy a sportegyesület és az önkormányzat összefogásának, a tudatos elő- készítésnek, sikereinek köszönhetően kiemelt állami fejlesztési program részesei lehetünk – tette hozzá a polgármester.

Dunaföldvár is tervezi a csarnokát

Hatszáz ember befogadására alkalmas, multifunkcionális sportcsarnok építését tervezik Dunaföldváron is, jelentette be a Holler UNFC elnöke, Holler Ferenc. A Magyar Kézilabda Szövetség támogatta a sport- egyesület pályázatát. Sportfejlesztési programjukban 556 millió forint használható fel. Az önerővel együtt 785 millió forintból épülhet fel két ütemben a városi sportcsarnok. Várják a dunaföldvári és városkörnyéki, vagy akár távolabbi vállalkozók társaságiadó-felajánlásait. A csarnokban kézilabda, kosár- labda, röplabda és más sportágak edzéseit, mérkőzéseit nézhetik az érdeklődők.