Menü

ÉVÉRTÉKELŐ önkormányzat 2020

ÉVÉRTÉKELŐ – 2020. év

Hőgyész Nagyközség Önkormányzata

 

Tisztelt Hőgyészi Állampolgárok!

A 2020. év mindannyiunk életét megváltoztatta. Olyan kihívásokkal kellett szembenéznünk, amire nincs igazán „jó recept”. A COVID vírus megjelenése az egész világot megrendítette. Sokan a biztos megélhetésüket vesztették el, a kórházaink megteltek, az egészségügyben dolgozók megfeszített munkát végeznek. Életünk központi kérdésévé vált a megelőzés, az óvintézkedések betartása és betartatása. 2020. márciusától életbe lépett a rendkívüli jogrend, amit a nyári időszakra feloldottak, de ősszel a koronavírus ismét rohamosan terjedni kezdett. Jelenleg ismét a rendkívüli jogrend van érvényben, Kormányunk mindannyiunk érdekében szigorú korlátozásokat vezetett be.

Nekünk is fel kellett venni a harcot a vírus terjedésének lassításában. Önkormányzatunknak olyan döntéseket kellett hoznia, ami közösségünkre nézve kevésbé kellemesek. Mérlegelni kellett, hogy mi a fontosabb, a járvány terjedésének akadályozása, vagy a rendezvényeink megtartása. Mi az előzőt választottuk. Így utólag elmondhatjuk, hogy jól döntöttünk. Míg a környező településeken már korábban megjelentek koronavírusos esetek, Hőgyészen ez később kezdődött el. Településünkön a vírus terjedését sikerült eddig kordában tartani. Elmondhatjuk, hogy a hőgyésziek betartják a korlátozásokat. Önkormányzatunk az Idősek Klubjával együttműködve továbbra is mindent megtesz azért, hogy a rászorulókat, egyedülálló idős embereket segítse ebben a nehéz időszakban. Itt kell megemlíteni, azokat az önkénteseket és hőgyészi vállalkozókat, akik végig segítették prevenciós munkánkat, köszönet érte!

Az, hogy most egy évértékelő írásban tárjuk Önök elé a 2020. év legfontosabb eredményeit, nehézségeit és kihívásait, szintén rendhagyó. Tudjuk, hogy nem teljesen egyenértékű egy közmeghallgatással, de a jelenlegi helyzetben, nem lehetséges a személyes találkozás. Igyekszünk minden fontos területet érintve összefoglalni az év legfontosabb történéseit, amennyiben mégis lenne kérdésük, szívesen állunk az Önök rendelkezésére. Máté Szabolcs polgármester facebook oldalán elküldhetik a témához kapcsolódó kérdéseiket!

Tisztelt Lakosság! 

A közmunka kapcsán két program megvalósításán dolgoztunk, az egyik a szociális, a másik a mezőgazdasági. A szociálisban földutak, járdák, a járdák melletti árkok rendbetételét végeztük egész évben, ami pályázati pénzből valósulhatott meg. A munkák irányítására és elvégzésére határozott időre, 1 fő kőműves szakmunkást alkalmaztunk. Így saját erőből, jóval olcsóbban tudtuk a kivitelezést megvalósítani, mint, ha a munkát vállalkozónak adtuk volna ki.
A 2020-as évben 250 m járda, illetve árok épült. 2021-ben ugyanilyen hosszúságban tervezzük járdáink építését és javítását.

Nagy hangsúlyt fektettünk településünk szépítésére, virágosítására. Ez utóbbit nagyon sokan felajánlásaikkal támogatták. Köszönjük! A jövőben ezt a munkát folytatni kívánjuk, szeretnénk tovább szépíteni településünket, parkosítani, virágosítani. Választási ígéretünknek megfelelően, minden évben önkormányzatunk fát ültet a Hőgyészre születettek tiszteletére. Ebből szeretnénk hagyományt teremteni. Felvettük a harcot az illegális szemételhelyezéssel szemben. Legkritikusabb helyek Klimes, Kolozsvári, Széchenyi, Kárpát utcák vége, a szennyvíztelep mögötti terület, Arany János utca, faluközpont, iskola előtti terület.

Az Önkormányzatunk dolgozói már több alkalommal is felszámolták ezeket a helyeket, szemétlerakást tiltó táblákat helyeztünk el. Ezek a táblák sajnos rövid idő után eltűntek, vagy tönkretették őket. Kérem, hogy vigyázzunk környezetünk tisztaságára! Az illegális szemételhelyezők ellen fellépünk, és pénzbírsággal sújtjuk őket. Kérjük, aki hasonlót tapasztal jelezze felénk a 74 / 588 060-as telefonszámon, vagy a titkarsag[kukac]hogyesz.hu e-mail címen!

MEZŐGAZDASÁG

A mezőgazdasági programon belül többféle növény termesztésével is foglalkoztunk. Földjeink locsolását a 2020-ban vásárolt új szippantós autóval oldottuk meg.

Beszéljenek helyettünk a számok! Összevetettük az önkormányzat mezőgazdaságágának 2020. évi bevételeit, az előző, 2019-es adatokkal. Örömünkre szolgál, hogy bevételeink, közel 100 %-os növekedést mutatnak.

2019-es év: 2020-as év:
Bodza: 374 015 Ft Bodza: 2 363 760 Ft
Eper: 757 600 Ft Eper: 1 486 000 Ft
Kukorica: 1 902 360 Ft Kukorica: 2 136 720 Ft
Burgonya, főzőtök: 287 760 Ft Csemege kukorica: 121 740 Ft
Burgonya: 108 000 Ft

Összesen: 3 321 735 Ft

Összesen: 6 216 220 Ft

 

Sajnos a csemegekukorica nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, „de jó pap is holtig tanul”. Mivel az eper a vártnál is jobban sikerült, jövő évben újabb eper ültetvény telepítését tervezzük, amennyiben ezt a Start munka keretében elfogadják.

Érdekességképpen tovább vizsgálódtunk, megállapítottuk, hogy az önkormányzat mezőgazdasági bevételei se 2016-ban, se 2017-ben, sem pedig 2018-ban nem érte el átlagban a 3 milliós bevételt, pedig ebben a homoktövis értékesítésével kapcsolatos bevételek is benne voltak.

Remélem, hogy jövőre mezőgazdasági bevételeinket tovább gyarapítjuk!

A homoktövis termesztéssel kapcsolatosan nagyon sok megtévesztő, illetve téves információ kapott szárnyra. Ezért most részletesen foglalkozunk ezzel a témával is.

A homoktövis feldolgozásához szükséges tárgyi feltételekkel nem rendelkezik az önkormányzat, a gyümölcsfeldolgozó gépsorunk csak gyümölcslé, ill. préslé készítésére alkalmas. Mivel a homoktövis bogyó leszedése kézzel szinte lehetetlen, ezért a bogyóval és levelekkel teli szúrós ágakat kb. mínusz 30 °C-os „hűtőalagúton” engedik keresztül. Ezt követően jutnak el a rázógépekhez a gallyak, ahol a bogyók már könnyedén elvállnak az ágaktól. Ez a technológia rendkívül bonyolult és drága. Az önkormányzat homoktövisét egy helyi vállalkozó a saját üzemében (benzinkúttal szemben található gyümölcsfeldolgozó üzem) dolgozta fel, és tárolta, majd dobta piacra az ebből készült termékeit. A lakosság felé csak elenyésző nagyságrendű préslé értékesítés történt.

Az alábbi adatok a 2017. és 2018. évi homoktövis bevételeket tartalmazzák. (A leszedett, illetve lemért mennyiségről számszerű adattal nem tudunk szolgálni, mert erről nem vezettek nyilvántartást.)

Homoktövis értékesítésből származó bevétel 2017. Homoktövis értékesítésből származó bevétel – 2018.
1 362 950 Ft 815 045 Ft

 

A gyümölcsfeldolgozó üzemünk átadásakor egy tévés felvétel is készült, ahol a hőgyésziek megtekinthették a feldolgozáshoz szükséges gépsort is. A felvétel eleje készült csak az önkormányzatnál, a feldolgozást bemutató gépsorokat („hőalagút”, rázógép) már a helyi vállalkozó üzemében forgatták. Valószínű, hogy ez az oka annak, hogy sokan úgy tudták, hogy a homoktövis feldolgozása az önkormányzat üzemében történik. (A hivatkozott, 2015. november 25-i felvételt („Önkormányzati gyümölcsfeldolgozó-kisüzem átadó ünnepség”) a következő linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=hXV469koE3E (A felvétel 2:16 mp – 4:12 mp-ig tartó képkockái nem az önkormányzat gyümölcsfeldolgozó üzemében készültek.)

A helyi vállalkozó már nem fogadja a hőgyészi homoktövist. A legközelebbi, hasonló típusú feldolgozó üzem Győrben, vagy az Alföldön található. Az odaszállítás költséges, a felvásárlási ár folyamatosan csökken. Így ez az ágazat számunkra ráfizetéses. Sikerült ebben az évben homoktövis ültetvényeinket bérbe adni, így remélhetőleg lesz némi bevételünk ebből is.

A gyümölcsfeldolgozó továbbra is működik, igyekszünk a lakosság igényeit kielégíteni, több idős embertől elszállítottuk a feldolgozásra szánt gyümölcsöt, és az elkészült gyümölcsleveket pedig házhoz szállítottuk.

Jelenleg 22 fő (1 harmaduk férfi) közfoglalkoztatott alkalmazott segíti az önkormányzat egyéb feladatainak az ellátását. A létszám alacsony, de igyekszünk jó munkaszervezéssel minden ránk háruló közfeladatot ellátni.

SZERVEZETI STRUKTÚRA

 • Hőgyész az előző önkormányzati ciklusban Kalaznó községgel működtetett Közös Önkormányzati Hivatalt, de ez az új önkormányzati ciklusban megváltozott. Szakály, Kalaznó, Dúzs, Mucsi községekkel alkotunk Közös Hivatalt, melynek gesztortelepülése Hőgyész. Sikerült jó partneri kapcsolatot kiépítenünk, az öt település összekovácsolásán folyamatosan dolgozunk, a jövőben igyekszünk olyan programokat szervezni, ami még közelebb hozza egymáshoz ezeket a településeket.
 • A törvények betartására és betartatására törekszünk. Az előző ciklus jegyzőjének jogviszonyát megszüntettük, mert nem rendelkezett hivatalának betöltéséhez szükséges képzettséggel. Bírósági ítélet mondta ki, hogy a jogviszony megszüntetése szabályos volt. A jegyző jogszerűtlen alkalmazása, az előző önkormányzati ciklus rossz munkáltatói döntésének a következménye.
 • Jelenleg két fő látja el a jegyzői feladatokat, Tokainé dr. Mézes Mária jegyző és dr. Fölker Jennifer aljegyző. Mindketten rendelkeznek a jegyzői feladatok ellátásához szükséges végzettséggel, ami az egyik alapfeltétele annak, hogy minden döntés, intézkedés a törvényes keretek betartásával történjen. A két jegyző alkalmazására azért volt szükség, mert jelenleg nagyobb hivatalt működtetünk, és az öt település lélekszáma ezt meg is kívánja.
 • október 13-án Hőgyész község lakói egyértelművé tették, hogy változást akarnak. Az emberek nem kívántak tovább egy olyan településen élni, ahol a polgármester diktatórikus módszerekkel irányítja a községet, mert nincs tisztában vele, hogy a polgármesterség nem egy vállalkozás és nem is hatalmi pozíció!
 • Átvizsgáltuk az előző testület tiszteletdíjait. Tettük ezt azért is, mert a volt polgármester folyamatosan álhírekkel, hamis adatokkal és dokumentumokkal próbálja településünk lakóit megtéveszteni. Megállapítottuk, hogy az előző ciklus képviselő testülete indokolatlanul magas tiszteletdíjakat szavazott meg magának, ezzel súlyos anyagi kárt okozva a községnek.

Így egy kis számolást is végeztünk, hogy egyértelművé váljon az indokolatlan túlköltekezés.

 

Magyarázat a következő oldalon lévő diagramokhoz:

 

 1. ábra: kék oszlopok – tiszteletdíjak 2014 – 2019-ig narancssárga oszlopok – tiszteletdíjak 2020. januártól

(2019. év október, november és december hónapokra Gyetvai László, Dr.  Molnár Sándor, Papp   László, Szili Istvánné, valamint Stefánné Mészáros Lívia lemondtak a tiszteletdíjukról.) 2. ábra: Az oszlopdiagram az előző és a jelenlegi testület tiszteletdíjait ábrázolja havi bontásban.

 1. ábra: Az új testület 14 hónapja van a hivatalában. A kördiagram az előző képviselő testület és a jelenlegi képviselő testület 14 havi tiszteletdíjait ábrázolja.

 

Összegzés: Az új képviselő testület 14 hónap alatt felére csökkentette a képviselői tiszteletdíjak költségeit, azaz 7 571 200 Ft –ról 3 444 000 Ft-ra.


1. ábra

2. ábra

3. ábra

 • Önkormányzatunk szervezetében 2020. december1-től változás történt. Mint azt 2019-ben a választási kampány során is említettük a község lakóinak számos beszélgetésben, az alpolgármesteri és a Pénzügyi- és Általános Bizottság elnöki tisztségét felváltva töltik be a képviselők. Előzetes megállapodásunk értelmében Dr. Molnár Sándor helyett Stefánné Mészáros Lívia az alpolgármester, Gyetvai László helyett pedig Szili Istvánné a bizottság elnöke. Mindannyian egyben önkormányzati képviselők. A bizottság tagjai Dr. Molnár Sándor, Papp László és Gyetvai László képviselők. A tiszteletdíjak összege nem változott, és azokon a későbbiekben sem szándékozunk változtatni. (A tiszteletdíjakat tartalmazó jegyzőkönyv elérhetősége: https://www.hogyesz.hu/wp-content/uploads/2020/04/hogyesz-nagykozseg-onkormanyzata-2019.10.17.-jegyzokonyve.pdf

ELLENŐRZÉSEK

Az elmúlt évben több törvényességi ellenőrzést is kaptunk, ezek az ellenőrzések számunkra kedvezően zárultak, hiányosságot nem találtak, de olyan megjegyzést azért kaptunk, hogy meglepően rendben és rendezettebben kezeljük az iratainkat, mint amit az előző ciklusban tapasztaltak.

E témával kapcsolatban, azért szeretnénk minden hőgyészi tudtára adni, hogy ezek az ellenőrzések az átlagosnál nagyobb számban fordultak elő a hivatalban, ezek legtöbbje egy „magánember” feljelentése kapcsán indultak. Úgy gondolom, hogy ennyi információból mindenki tudja, hogy ki az a hőgyészi vállalkozó, aki indította ezeket. A folyamatban lévő vizsgálatokról, azok lezárását követően, folyamatosan tájékoztatjuk Önöket, mint ahogy ezt tettük az előző, decemberi Önkormányzati Hírlevelünkben is, a NAV vizsgálattal kapcsolatban.

Továbbra is kérjük Önöket, hogy csak hiteles forrásból származó információkra támaszkodjanak!

PÁLYÁZATOK

A legjobb érzés egy polgármesternek, ha látja beérni munkájának gyümölcsét, ha fejlődik a község, ha van pénz fejlesztésekre. Ezért mindenre pályázunk, amire csak lehet.

 • Kampányígéretünk része volt, hogy az óvodaudvar silány, elavult játékkészletét lecseréljük. A Magyar Falu Program keretében az „Óvodaudvar” és kültéri eszközfejlesztésre 4 728 210 Ft, vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A gyerekek örömmel vették birtokukba az új játékokat.
 • A Magyar Falu Program keretében elnyert „Óvodafejlesztés” című pályázatunk megvalósítása lassan a végéhez közelít. A vissza nem térítendő támogatás összege 29 579 009 Ft. Ebből az összegből közel 5 millió Ft az óvodai eszközök és felszerelések beszerzésére fordítható, ami annyit jelent, hogy nem csak az óvoda épülete újul meg, hanem az elavult eszközállomány egy része is lecserélődik, illetve új felszerelésekkel bővül. Az eszközök beszerzése már megtörtént, az energetika (tetőcsere, tető hőszigetelés, homlokzati hőszigetelés) elkészült. Már csak a pályázatban lévő udvari játékok telepítése van hátra, ami márciusban fog megvalósulni.
 • Bekerültünk a Kormány második gazdaságfejlesztési ütemébe. Pályázatot adtunk be haltenyésztő telepre, így remélhetőleg, rövidesen afrikai harcsa tenyésztő telepet is fogunk üzemeltetni, ami majd 4 –

5 fő foglalkoztatására ad lehetőséget. Később ezt a tevékenységet halfeldolgozó üzemmel szeretnénk bővíteni.

 • Végre megvalósul az, amiről eddig csak mindenki álmodott, de tettek nem kísérték az elképzeléseket. „Hőgyész település vízvédelmi rendszerének fejlesztése” című nyertes pályázatunkkal 197 158 184 Ftból tudjuk megoldani az Ady Endre utca csapadékvíz elvezetését.
 • A Polgármesteri Hivatal épületének külső felújítása 2019-ben befejeződött. Viszont az új önkormányzati ciklusunk kezdetén, szomorúan tapasztaltuk, hogy az épület belső terei igencsak elhanyagolt állapotban vannak. Ezért pályázatot adtunk be a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Faluházak felújítása

– 2020” című pályázatra. Örömünkre szolgál, hogy ez a pályázatunk is nyertes lett, így elkezdődhet 2021ben a Hivatal belső felújítása, amire az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 36 286 791 Ft.

 • Sikerült közútjaink állapotán is javítani. Elértük, hogy az Ady Endre utca és a Kossuth utca teljes hosszban új aszfaltot kapjon, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a Fő utca – a 65-ös főút fel nem újított része – is rövidesen sorra kerüljön.

 

EGÉSZSÉGÜGY

 • A decemberi hírlevélben már tájékoztattam Önöket, hogy 2020. november 1-től megszűnt a Hőgyészi

Központi Ügyelet, ettől az időponttól a Tamási Kistérséghez tartozunk. A csatlakozást az aránytalanul megnövekedő költségek tették indokolttá, amit a hőgyészi ügyeletet működtető települések már nem tudtak finanszírozni. A térséghez történő csatlakozással továbbra is biztosított minden hőgyészi lakos egészségügyi ellátása. A lakosságnak az ambuláns ellátás esetén, a Tamási város területén működő Háziorvosi Ügyeleten kell megjelennie.  Cím: 7080 Tamási, Dózsa György út 18 – 22.

Ügyeleti telefonszám: 74 / 570 – 028

Az ügyeleti rendszer által ellátott lakosságot egy orvossal, egy ápolóval, és egy, a kijárást biztosító gépjárművel látja el az ügyelet. Hétköznapokon hétfőtől péntekig: 16:00-8:00-ig terjedő időszakban, hétvégén és ünnepnapokon: 8:00 – 8:00 -ig.

 • Január 1-től Dr. Vájer Gáborral önkormányzatunk határozatlan idejű szerződést kötött. A doktor úr időközben megszerezte a háziorvosi szakvizsgáját, amihez önkormányzatunk nevében is gratulálok! Bízom benne, hogy döntése hosszútávra szól, és még sokáig áll a hőgyészi betegek szolgálatára! Munkájához sok sikert kívánok!

KÖZÉTKEZTETÉS

Jelenleg az iskola konyháján 165 tanuló étkezik. A gyerekek étrendje változatos, gyakorta kapnak a helyi termelőktől gyümölcsöt. A diabetikus ételkészítésre nagy hangsúlyt fektetünk, mert egyre több az ilyen jellegű egészségügyi probléma a gyerekek körében.

Az óvoda és iskola tavaszi lezárását követően is biztosítottuk, hogy a gyerekek továbbra is megkaphassák az ebédet. A rászoruló gyerekek, a tanítási (nevelési) szünetekben is igényelhetik az ebédet.

Nőtt a szociális étkezőink száma, a vírus helyzetben ők sem szenvedtek hiányt, az ebédet mindenkinek kiszállítottuk. Tovább növekedett az óvodai étkezők létszáma is. Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától engedélyt kaptunk szakács tanulók foglalkoztatására.

OKTATÁS – NEVELÉS

Gyermekintézményeink életét is gyökeresen átalakította a koronavírus megjelenése. Tavasszal az oktatás online formában zajlott. Az iskola vezetése és az ott dolgozó pedagógusok mindent megtettek, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt ebben az új oktatási formában. Az önkormányzat fenntartásában működő óvoda is bezárt a tavaszi időszakban, az ott dolgozók is online formában tartották a kapcsolatot a szülőkkel és gyerekekkel. Mindkét intézményben nagy gondot fordítottak a fertőtlenítésre és prevencióra, ennek köszönhetően ősszel elkerülhetővé vált intézményeink újbóli bezárása.

Óvodánk vezetése élén is változás történt, miután az addigi óvodavezető felmondott, az óvoda irányítását Kilvingerné Palánki Erika vette át 2020. augusztus 10-től.

Az óvodások létszáma jelenleg 67 fő. A tavaly októberi statisztikai adatokkal összevetve, elmondható, hogy a létszám, csupán két fővel csökkent. A nyár és ősz folyamán költözés miatt 6 gyereket vittek el az óvodából. Az előzetes felmérések alapján 2021. május 31-ig előre láthatólag még 4-5 új óvodás érkezik hozzánk. A szakos ellátás biztosított, jelenleg két fő pedagógiai asszisztenst foglalkoztatunk, egyikőjük felvállalta, hogy megszerzi az óvodapedagógusi szakképzettséget. Jelenleg egy üres óvónői státusz van, amire decemberben ismét kiírtuk a pályázatot, úgy néz ki, hogy van is rá érdeklődő.

Az óvoda II. sz. épületének felújítására és eszközbeszerzésére elnyert pénzből ősszel elkészült az épület szigetelése és a teljes tetőszerkezet megújult, valamint kicserélték a néhány éve eltörött napelemeket. Decemberben megérkeztek az új óvodai bútorok: öltözőszekrények, tálaló- és játéktároló szekrények, babaházak, fektetők, irodabútor. Az udvari játékok februárra várhatók és tavasszal kerülnek a helyükre: lesz árnyékolós homokozó, hintaállvány, asztal padokkal, babaház.
2020 karácsonyára a három csoport összesen 450 ezer Ft értékben kapott játékokat: legot, duplot, szerepjátékokhoz szükséges eszközöket, autókat, babákat, babakonyhába bútort és egyéb fejlesztő játékokat, valamint 9 db futóbiciklit a kicsiknek és nagyobb gyerekeknek megfelelő méretben is.

KULTÚRA

Az önkormányzat kulturális lapja a Hőgyészi Hírmondó. Köszönjük az Önöktől érkező visszajelzéseket, a biztató, elismerő szavakat, és az építő jellegű kritikákat is! A Könyvtár és a Művelődési Ház egész éves munkájáról nem tudunk néhány sorban beszámolni, ezért a 2020. év legfontosabb, kulturális életünket érintő eseményeiről a Hőgyészi Hírmondó 2021. évi január-februári számában fogunk tájékoztatást adni.

AMIRE SENKI SE SZÁMÍTOTT….

Egy 2019-es hírlevelünkben, talán emlékeznek még a falu érdekében tett kérésünkre: – „Ha tudsz kérjük segíts, de ha nem tudsz (vagy nem is akarsz) akkor legalább ne akadályozz!” Akkor úgy gondoltuk, hogy a leköszönő polgármesterhez is eljut a kérésünk. De sajnos igazolódott a népi bölcsesség: – „Ki mint él, úgy ítél”, de írhatnánk azt is, hogy „Senki sem tud kibújni a saját bőréből”, hisz „A stílus, maga az ember”. Községünk életében nem volt még arra példa, hogy egy leköszönő polgármester ne tudja méltósággal kezelni a távozását. Viselkedésével, stílusával megbotránkoztatja községünk lakóit, és szégyent hoz a településünkre. Tőle származó írásoktól, posztoktól, továbbra is elhatárolódunk.

Támadásai célkeresztjében jómagam és az engem támogató képviselők állnak, sajnos több mint egy év után sem tudott belenyugodni a kudarcába. (A számok magukért beszélnek: 993 : 473 – polgármester választás eredménye – 2019.)

A türelmi időszak lejárt!

A jog minden eszközével fellépünk azok ellen, akik a személyem és az önkormányzati képviselők lejáratására törekszenek, valótlan, minden hitelességet nélkülöző, becsületsértő megjegyzésekkel, becsületcsorbító képekkel próbálják megtéveszteni, hergelni közösségünket.

TISZTELT HŐGYÉSZIEK!

Remélem sikerült némi betekintést kapniuk az önkormányzat szerteágazó munkájába. Bízom benne, hogy rövidesen visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, és lehetőségünk lesz az elmaradt programokat pótolni, amik már mindannyiunknak nagyon hiányoznak.

Addig is kitartást, sok erőt, jó egészséget és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok! 

Hőgyész, 2021. január 15.

Máté Szabolcs 

Hőgyész Nagyközség polgármestere